Ποστάρετε υπεύθυνα!


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαδικτυακής Ασφάλειας (Safer Internet Day), οι atsalakotoi θέλουν να υποστηρίξουν την προσπάθεια της ασφαλούς και υπεύθυνης χρήσης του internet και της κινητής τηλεφωνίας ανάμεσα στους νέους! Ζητούμενο όλων είναι να έχουμε την ελευθερία να κάνουμε ότι θέλουμε μέσω διαδικτύου χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί την ασφάλεια των προσωπικών μας δεδομένων.

Η Safer Ιnternet Day είναι ένα σημαντικό γεγονός που έχει καθιερωθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια να γίνεται κάθε δεύτερη Τρίτη του δεύτερου μήνα του έτους. Είναι μια καλή ευκαιρία να τονίζουμε τα σημαντικότερα στοιχεία που θα μας επιτρέψουν να μένουμε ασφαλείς στις ηλεκτρονικές μας δραστηριότητες. Η ημέρα αυτή έχει αρχίσει να διαδίδεται και πέραν της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εορτάζεται πλέον σε πολλές χώρες ανα τον κόσμο! Το θέμα της φετινής Safer Ιnternet Day είναι το “Think Before You Post”, ένα μήνυμα που αφορά όλους μας ανεξαρτήτως ηλικίας..

Στον κόσμο του Web 2.0 , όπου έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε άμεσα με όλους 24 ώρες το 24ωρο, είναι πολύ σημαντικό να σκεφτούμε τη διαδικτυακή μας συμπεριφορά ώστε να διαφυλάξουμε τόσο τα προσωπικά μας δεδομένα όσο και αυτά των φίλων μας, καθώς και για χάρη του γενικού καλού της διαδικτυακής κοινότητας . Ειδικά για όσους από εμάς χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Facebook, hi5, myspace κτλ) το μήνυμα “Think Before You Post” έχει τεράστια σημασία! Οι παρακάτω ερωτήσεις που διαμορφώθηκαν από τους οργανωτές της σημερινής Παγκόσμιας ημέρας, θα μας βοηθήσουν να σκεφτούμε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε αυτές τις υπηρεσίες και πώς θα βελτιώσουμε την ασφάλεια μας :

  1. Χρησιμοποιείτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης?
  2. Έχετε σκεφτεί προσεκτικά τις δυνατές επιπτώσεις της δημοσίευσης των φωτογραφιών σας πρίν τις ανεβάσετε?
  3. Επιλέγετε διαδικτυακούς φίλους τους οποίους εμπιστεύεστε?
  4. Ζητάτε την άδεια των φίλων σας πριν ανεβάσετε φωτογραφικό υλικό που τους περιέχει? Μια αστεία φωτογραφία για εσάς μπορεί να κάνει κακό σε κάποιον άλλο.

Πάρτε στα χέρια σας την διαδικτυακή σας ασφάλεια και φυσικά επωφεληθείτε των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης με σεβασμό στον εαυτό σας και στους άλλους.

Ποστάρετε Υπεύθυνα!

Advertisements

Leave a comment

Filed under internet

Προσπαθήστε να μάς Τσαλακώσετε / Ask

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s