ΠΩΣ ΦΤΙΑXNOYME ΕΝΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ BLOG…


Ωραία και η απόφαση να φτιάξουμε ένα blog πάρθηκε ξαφνικά μέσα σε μια συνομιλία στο msn, όσο ξαφνικά και απρόσμενα παίρνονται όλες οι αυθόρμητες αποφάσεις που ή θα βγάλουν σε κάτι καλό ή το πολύ πολύ να φάνε χωρίς λόγο λίγο από τον πολύτιμο (!) χρόνο μας!

Κίνηση πρώτη (ως σωστοί «ατσαλάκωτοι» internetakides): όλα στον κόσμο του Internet αρχίζουν και τελειώνουν από τη γνωστή σε όλους μας υπερδύναμη που ακούει στο όνομα GOOGLE .. Ξεκινάμε λοιπόν ένα search ψάχνοντας tips που θα μας βοηθήσουν να μην σπαταλήσουμε τζάμπα φαιά ουσία!

Και ορίστε τα κυριότερα ευρήματα της έρευνας “How To Make a Successful Blog”:

Κάνουμε comments σε θέματα άλλων bloggers με σκοπό να κοινωνικοποιηθούμε στην κοινωνία αυτή, προσδοκώντας μια πιο προσωπική επαφή με τους bloggers προκειμένου να μας πάρουν στα σοβαρά

Βάζουμε tags στα κείμενα που ποστάρουμε, αυτό κάνει την πλοήγηση στο blog μας πιο εύκολη και λειτουργούν σαν keywords στο search τρίτων σχετικά με το θέμα που θίγουμε κάθε φορά. Το tagging ενδείκνυται ειδικά όταν τα θέματα που απασχολούν ένα blog είναι πολλά και διάφορα (όπως πρόκειται να κινηθούμε κι εμέις!)

Χρησιμοποιούμε blogroll και βάζουμε πάντα links στα blog τα οποία μας εμπνέουν και μας αρέσει να διαβάζουμε. Αν κάποιος διαβάζει το δικό μας blog είναι πολύ πιθανόν να του αρέσει να διαβάζει και τα blog που αρέσουν και σε εμάς..

Διευκολύνουμε την επικοινωνία δίνοντας κάποιο email όπου μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί μας σε προσωπικό επίπεδο και φυσικά ενεργοποιώντας τα comments για όλους ανεξεραίτως (πρέπει να είμαστε δεκτικοί στα θετικά comments όσο και στα αρνητικά)

Σημαντικό στοιχείο είναι η χρήση του λεγόμενου RSS feed (Really Simple Syndication). Είναι ένας τρόπος με τον οποίο κάποιος επισκέπτης μπορεί να διαβάσει το blog μας χωρίς ουσιαστικά να το επισκεφτεί αλλά μέσω τρίτων websites. Με αυτόν τον τρόπο είναι πιθανότερο να βρεθούν μόνιμοι αναγνώστες!

Και last but not least φυσικά ανανεώνουμε συχνά το περιεχόμενο του blog μας!

Αυτά μάθαμε λοιπόν σχετικά με τη δημιουργία ενός blog που ελπίζουμε να πετύχει. Κίνηση δεύτερη : δημιουργία, στήσιμο και τα υπόλοιπα έπονται…………..!!!!!!!

Οποιαδήποτε βοήθεια, συμπλήρωση ή σχολιασμός είναι more than welcome 😉

p.s. και μην μασάτε, εννοείται ότι τα αρνητικά comments θα σβήνονται μόλις τα πάρουμε χαμπάρι!!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Προσπαθήστε να μάς Τσαλακώσετε / Ask

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s